Aanvullende wintersportdekking

Wintersport reisverzekeringIeder jaar gaan er zo’n 1 miljoen Nederlanders de grens over om op wintersport te gaan. Hierdoor behoort de wintersport tot een van de meest populaire vakanties. Veel mensen reizen af naar Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland om hier te ski├źn of t snowboarden. Dit brengt ook de nodige risico’s met zich mee, want het zijn zeker geen ongevaarlijke vakanties. Ieder jaar gebeuren er daarom dan ook vele ongelukken dit varieert van kleine ongelukjes tot aan grotere ongelukken waarvoor zelfs een gipsvlucht nodig is. Dit zijn hoge kosten als je dit zelf moet bepalen, het is daarom verstandig om een reisverzekering af te sluiten met een aanvullende wintersportdekking.

Wintersport reisverzekering vergelijken

Wat valt er onder de wintersportdekking?

De wintersportdekking behoort niet tot de basis reisverzekering omdat deze vakantie meer risico’s met zich mee brengt. Hierdoor is de wintersportdekking een aanvullende module. Het is zeker aan te raden om je hiervoor te laten verzekeren als je op wintersport gaat. Je bent over het algemeen voor de volgende punten verzekerd met de wintersportdekking:

  • Schade aan de ski’s en snowboarduitrusting
  • Een vergoeding voor de skipas, skihuur bij een ongeval of ziekte
  • Vergoeding bij eventuele schade aan je verblijf
  • Een alarmcentrale met hulp in je eigen taal
  • Medische kosten zoals bijvoorbeeld een gipsvlucht

Let er wel op dat dit over het algemeen genomen is, de meeste verzekeringsmaatschappijen dekken deze punten maar ze kunnen hier ook van afwijken. Lees daarom altijd de voorwaarde door voordat je de verzekering afsluit zodat je zeker weet waarvoor jij verzekerd bent op wintersport.

De risico’s op wintersport

Op wintersport gaan brengt de nodige risico’s met zich mee, hierdoor is het aan te raden om de juiste verzekering af te sluiten. De volgende punten zijn risico’s waar je zeker rekening mee moet houden:

Diefstal van wintersport uitrustingen

Waar je ook bent, er bestaat altijd een risico dat er spullen van je gestolen worden. Echter is het risico op wintersport nog net wat hoger. De uitrusting die je hebt zoals ski’s , snowboarden, helmen etc. zijn vaak erg duur. Hierdoor zijn er aardig wat criminelen actief in de wintersport gebieden die deze spullen stelen.

Over het algemeen wordt het vergoed als je spullen gestolen worden, je moet wel aangifte doen bij de lokale politie. Ook is het van belang dat je nooit je spullen onbeheerd achter laat want dan kun je ook een vergoeding van de verzekering vergeten.

Met slechts een chauffeur op wintersport?

Stel je gaat met een groep vrienden of familie op vakantie waarvan er slechts een iemand kan rijden met een geldig rijbewijs. Als er wat met met de chauffeur op vakantie gebeurd waardoor hij niet terug kan rijden zit je met een groot probleem. In dit geval is het daarom aan te reden om een dekking voor automobilistenhulp te nemen als aanvulling op de reisverzekering. Stel er overkomt de chauffeur dan wat, dan zorgt de verzekering er voor dat er een chauffeur ter plaatsen komt om jullie thuis te brengen.

Een gipsvlucht

Stel je breekt je been op de piste en je moet weer naar huis voor het herstel of een operatie. Dan moet je in de meeste gevallen met een special gipsvlucht naar huis. Met een gipsvlucht krijg jij een plek in het vliegtuig zodat je been alle ruimte heeft en ook de mogelijkheid heeft om hem omhoog te leggen. In de meeste gevallen ben je hiervoor met alleen een zorgverzekering niet verzekerd, daarom is het ook aan te raden om een reisverzekering met wintersport dekking af te sluiten want in de meeste gevallen verzekerd deze wel een gipsvlucht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *