Annuleringsverzekering

Als je een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluit zonder een aanvullende dekking ben je niet verzekerd voor het annuleren van een vakantie. Het annuleren van een vakantie kan bijvoorbeeld voorkomen als je ziek wordt en hierdoor niet op vakantie kunt gaan.

Annuleringsverzekering vergelijken

Annuleringsverzekeringen mogelijkheden

Vaak kun je bij het boeken van een vakantie of reis via een reisorganisatie kiezen om meteen een annuleringsverzekering af te sluiten, hiervoor betaal je dan een vast bedrag. Naast deze mogelijkheid kun je ook nog een annuleringsverzekering nemen als aanvullende verzekering op je bestaande reisverzekering. Je kunt zowel een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten als een doorlopende. Met een kortlopende ben je alleen verzekerd voor de annulering van een bepaalde vakantie, bij de doorlopende verzekering ben jij het gehele jaar door verzekerd voor het annuleren van een vakantie.

Redenen om een vakantie te annuleren

Er zijn natuurlijk een heleboel redenen waardoor je je vakantie kunt annuleren, echter wordt niet iedere reden door de verzekering als een geldige reden gezien. Als je dus je geld terug wilt krijgen moet je wel aan de eisen van de verzekering voldoen. Per verzekeringsmaatschappij kunnen er nog verschillen in de voorwaarde zitten, lees deze dus altijd goed door voordat je je annuleringsverzekering afsluit.

Annulering door ziekte

Als je zelf ziek bent en hierdoor niet op vakantie kunt gaan kom je in aanmerking om (een deel van )je vakantie vergoed te krijgen. Binnen 24 uur na het annuleren moet dit wel door een arts of specialist worden vastgesteld en door gegeven aan de verzekeringsmaatschappij.

Het overlijden van een familielid

Als een direct familielid komt te overlijden kun je hiervoor je vakantie annuleren. Hiermee wordt bedoelt je ouders, kinderen of broers en zussen.

Annuleren door een zwangerschap

Vaak kan een vakantie ook geannuleerd worden door een zwangerschap. Dit moet uiterlijk drie dagen voor vertrek gemeld worden bij de verzekering met daarbij een verklaring van een arts.

Een echtscheiding

Het kan natuurlijk voorkomen dat je met je partner ruim van te voren een vakantie hebt geboekt. Vlak voor de vakantie kan het voorkomen dat je met je partner uit elkaar gaat. Ook hiervoor kun je dan je vakantie annuleren en heb je recht om je geld terug te krijgen.

Overige redenen

Naast bovengenoemde redenen zijn er natuurlijk nog veel meer geldige redenen om je vakantie te annuleren. Bijvoorbeeld bij het verliezen van een baan, de kans krijgen om in een huurhuis te gaan wonen, diefstal of verlies van de benodigde reisdocumenten en nog veel meer. Lees de volledige voorwaarde van jou gekozen verzekeringmaatschappij altijd door zodat je 100% zeker weet waarvoor je verzekerd bent.