Cyber verzekeringen en waar het voor is

Vele ondernemers (zowel groot en klein) krijgen te maken met digitale bedreigingen. Uit onderzoek is zelf naar voren gekomen dat maar liefst 98% van de ondernemers er mee te maken krijgt. Mocht u meer informatie willen hebben over digitale verzekeringen, bekijk dan AKNO Verzekeringen

Een cyberverzekering beschermt u bedrijf tegen vele aanvallen van buitenaf.

Het is zeker niet alleen voor grote bedrijven.
Denk hierbij aan privacygevoelige informatie en betaalkaartgegevens. Deze informatie is erg gevoelig voor online diefstal.

Een cyberpolis dekt de aansprakelijkheid van de door anderen geleden schade. Dit zorgt voor een bescherming van uw reputatie en verzekerd een bedrijf continuÔteit. Dit zijn belangrijke kenmerken van een dergelijke verzekering.

Wat is zo een cyber verzekering?

Een dergelijke verzekering dekt de aansprakelijkheid van de door derden geleden schade.

Wat zijn de oorzaken?
Volgens een recente studie ligt het voornamelijk aan:
1. Nalatigheid
2. Criminele aanvallen
3. Falen van een technische systeem

Datarisk
Het in verkeerde handen vallen van klantgegevens en bankrekeningnummers kan tot een behoorlijke reputatie schade lijden. Een data risk verzekering biedt hier optimale verzekeringsdekking voor. Deze vorm van criminaliteit kost Nederlandse bedrijven jaarlijks acht miljard euro.

Cybercrime

De hoofdveroorzakers van deze vorm van criminaliteit wordt voornamelijk veroorzaakt door hackers en het ontbreken van een degelijke beveiliging voor u systeem.

Denk hierbij ook aan kosten die erbij komen als u werknemers niet werkzaam kunnen zijn op hun computers. Dit heeft als gevolg dat u werknemers niet kunnen werken.

Denk bijvoorbeeld aan iets als ideal. Stel nou dat ideal offline is en u hebt een webshop. Dan kunnen mensen dus niks kopen. Een verzekering afnemen om dit af te nemen is dan wenselijk.

Het verbond van verzekeraar in Nederland denkt dat cyberverzekeringen steeds populairder gaat worden in Nederland. De kans is namelijk erg groot als u een cyberverzekering afneemt.

Bedrijven
Als u een bedrijf hebt is het verstandig om te bepalen hoe verre u bedrijf afhankelijk is van computers en digitale IT. Als een groot deel hierop betrekking heeft dan is het noodzakelijk om een verzekering af te sluiten. Een andere vraag is wat de gevolgen zijn van een cyberaanval voor u eigen bedrijf. Zijn ze groot of klein?

Als de schade groot is dan zult een afweging moeten maken met wat verstandig is voor u onderneming.

Momenteel is een cyberverzekering een bijzondere verzekering. Het wordt door velen steeds vaker afgenomen. Een cyberverzekering is eigenlijk voor elk bedrijf wel essentieel. Voornamelijk voor een bedrijf zoals een webshop. Het gehele inkomen van een webshop is namelijk verbonden aan het internet.