Globetrotter reisverzekering

Als je voor een langere periode naar het buitenland gaat is in veel verschillende gevallen een doorlopende reisverzekering niet voldoende. Een doorlopende reisverzekering is meestal maar  60,90 of in uiterste gevallen 180 dagen geldig. Als je dus langer weg wilt dan deze periode heb je een speciale verzekering nodig. Dit geldt ook als je gaat werken in het buitenland, stage gaat lopen of vrijwilligers werk gaat doen. De verzekering die jij moet hebben is de globetrotter reisverzekering.

 Een globetrotter reisverzekering is geschikt voor

backpack vakantieEr zijn vele situaties te bedenken waarvoor een normale reisverzekering niet voldoende is en daarom een globetrotter verzekering ideaal is. De meest voorkomende situaties zijn de volgende:

  • Een buitenlandse (afstudeer) stage
  • Vrijwilligerswerk
  • Backpacken
  • Studeren
  • Werken
  • Wereldreis
  • Au pair

Naast deze voorbeelden zijn er natuurlijk nog vele andere redenen te bedenken om voor deze verzekering te kiezen.

Globetrotter reisverzekering dekking

De dekking van deze verzekering is zeer ruim en is natuurlijk ook nog uit te breiden met aanvullende dekkingen. Het basispakket van deze verzekering is echter vaak uitgebreider dan een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Bij deze verzekering zijn automatisch medische kosten en een wereld dekking mee verzekerd. Voor de rest zijn er nog vele modules die er extra bij kunnen worden afgesloten. Besluit voor je zelf wat verstandig is om extra te verzekeren.

Premie op maat

Wat de premie voor een globetrotter reisverzekering is is niet eenduidig te zeggen. Dit soort reisverzekering is namelijk maatwerk. Zo zit er een verschil binnen de premie of jij onder de 27 bent of ouder, ook is het afhankelijk of je gaat werken of niet. Op de website van Allianz Global Assistance kun jij gemakkelijk je premie berekenen voor jouw eigen doeleinde. Op deze website kun jij aanvinken waarvoor jij je wilt laten verzekeren en direct gemakkelijk afsluiten.