Kortlopende of een doorlopende reisverzekering?

Veel mensen vragen zichzelf af waar ze verstandig aan doen bij het afsluiten van een reisverzekering. Want doe je er nou goed aan om een kortlopende of juist een doorlopende reisverzekering te nemen?  Wij wegen op deze pagina de voor en nadelen van beide verzekeringen af zodat jij een wel overwogen keuze kunt maken.

Voor en nadelen afgewogen

Beide verzekeringen hebben uiteraard haar eigen sterke punten waardoor de keuze makkelijker wordt. Bekijk de voor en nadelen en maak je keuze.

Voordelen kortlopende reisverzekering

 • Je betaald alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk weg bent.
 • Deze reisverzekering loopt automatisch af.
 • De verzekering is geheel op maat samen te stellen voor je vakantie.

De nadelen van de aflopende reisverzekering

 • Als je later in het jaar nog een keer op vakantie gaat is het duurder.
 • Je moet voor iedere vakantie opnieuw een verzekering afsluiten

Voordelen doorlopende reisverzekering

 • Je bent het gehele jaar verzekerd op vakantie, voor een last minute hoef je dus niks extra’s te regelen.
 • Je betaald slechts eenmalig een afsluitpremie
 • Je hoeft maar een keer een verzekering uit te zoeken
 • Stukken voordeliger voor als je vaker of lang op vakantie gaat
 • Tussentijds aanpassen mogelijk

Nadelen doorlopende reisverzekering

 • Na het eerste jaar loopt de verzekering door als je hem niet opzegt.  De verzekering heeft dan een maandelijks opzegtermijn

Verschil tussen de premies

Er is geen exact verschil tussen de premies vast te stellen tussen deze twee varianten. Dit komt doordat de premie van de kortlopende reisverzekering geheel afhankelijk is van het aantal dagen dat je op reis of op vakantie gaat en of je hier nog eventuele aanvullende dekkingen bij opneemt. Vraag je zelf dus van te voren goed af hoeveel dagen je op vakantie gaat en of het vaak voorkomt dat je onverwachts nog een last minute boekt. De premie van de doorlopende verzekering is een vast bedrag, deze kan wel wijzigen door de aanvullende pakketten die aan de basisdekking kan worden toegevoegd.

Verschil in de dekking

Ook de verschillen binnen waarvoor je verzekerd bent is niet zo gemakkelijk t zeggen. Alle verzekeringsmaatschappijen hanteren namelijk weer net iets andere dekkingen. Dit is voor zowel de aflopende als de doorlopende het geval. Maar over het algemeen kan er wel gesteld worden dat de basisdekking van een doorlopende reisverzekering een stukje uitgebreider is dan die van de kortlopende.

Maar bij het afsluiten van zowel een korte als een doorlopende kun je zelf nog aanvullende modules aanzetten waardoor je de dekkingen vergroten kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *