Kortlopende Reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is handig als je slechts eenmalig per jaar op vakantie gaat voor een wat kortere periode. Met deze reisverzekering kun je je voor dezelfde zaken laten verzekeren als bij de doorlopende reisverzekering. In onderstaande tabel hebben wij voor jou een vergelijking gemaakt tussen verzekeringsmaatschappijen zodat jij weet waar je het voordeligst uit bent.

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Maatschappij Premie per dag Eigen risico Afsluiten
Zelf €0,59 €50,- Meer informatie en afsluiten
Univé €0,70 €50,- Meer informatie en afsluiten
Achmea €1,12 €0,- Meer informatie en afsluiten
ANWB €1,43 €75,- Meer informatie en afsluiten
Allianz €1,60 €50,- Meer informatie en afsluiten

Deze vergelijking gaat uit van een dekkingsbedrag van €1500 binnen Europa. Klik hier om naar onze uitgebreide vergelijker te gaan voor maatwerk.

Voordelen aflopende reisverzekering

Het grootste voordeel van een aflopende reisverzekering is dat je alleen verzekerd bent voor het aantal dagen dat je ook daadwerkelijk op vakantie bent. Je moet je dus van te voren wel goed afvragen of het aantal vakantiedagen waarvoor je de reisverzekering afsluit ook de enige dagen zijn die je dat jaar op vakantie gaat. Is dat het geval? Dan doe je er verstandig aan om voor deze verzekering te kiezen. Verder hoef je na afloop niks aan de reisverzekering te doen, de verzekering loopt van zelf af hiervoor is geen verdere bevestiging nodig.

Waarvoor ben je verzekerd?

Iedere reisverzekering bestaat uit een samenstelling die voortkomt in een basisdekking, aan deze basisdekking kunnen naar eigen keuze aanvullende verzekeringen worden toegevoegd. Als je online een kortlopende reisverzekering afsluit kun je het grootste deel van wat je wilt laten verzekeren zelf bepalen. Waar je voor kiest is natuurlijk van invloed op de premie die je moet betalen. Met een basisverzekering ben je over het algemeen verzekerd voor de volgende onderdelen:

  • Gestolen of beschadiging van bagage
  • Mogelijke persoonlijke hulpverlening door een alarmcentrale
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week advies en hulp als u in de problemen zit

Kortom je bent in principe verzekerd voor de materiële en de medische schade die je kunt oplopen op vakantie, let er wel op dat dit per verzekeringmaatschappij kan verschillen. Lees dus altijd de voorwaarde goed door zodat je weet waarvoor je je zelf verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *