Reisverzekering dekkingsgebied

Als je een reisverzekering afsluit moet je een keuze maken voor je dekkingsgebied. Dit geldt voor zowel een kortlopende reisverzekering als een doorlopende reisverzekering. Het dekkingsgebied is eigenlijk de vakantielocatie waar je je voor wilt laten verzekeren. De verzekeringsmaatschappijen hebben het onderverdeeld in Nederland dekking, Europa dekking en wereld dekking.

Dekkingsgebied Nederland

dekkingsgebied NederlandBij de reisverzekering met het dekkingsgebied Nederland ben je verzekerd voor vakanties in Nederland. Daarnaast ben je ook nog eens verzekerd voor de aangrenzende landen voor dagtripjes. Ga je dus niet naar het buitenland, maar gewoon op vakantie in het eigen land dan is het dekkingsgebied Nederland voldoende.

Dekkingsgebied Europa

dekkingsgebied-europaMet het dekkingsgebied Europa ben jij verzekerd in alle landen binnen Europa. Maar ook nog buiten Europa ben jij met deze reisverzekering verzekerd in de volgende landen: Turkije, de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira, Baltische staten en de niet- Europese landen die aan de Middellandse zee grenzen zoals Israël, Libanon,Egypte, Marokko en Syrië.

Bij sommige reisverzekeringen vallen er nog meer landen binnen de Europa dekking, het is daarom altijd aan te raden om het dekkingsgebied van de reisverzekering goed te bekijken zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Reisverzekering dekkingsgebied Wereld

Als jij een reisverzekering afsluit met het dekkingsgebied wereld, dan ben je wereld wijd verzekerd. Het maakt dus niet uit naar welk land je gaat, jouw reisverzekering is er geldig.

Wil je direct weten wat de kosten zijn voor een reisverzekering? Kijk dan eens naar de websites online waar je een reisverzekering berekenen kunt. En bespaar zo je geld.