Reisverzekering opzeggen

Als je weet dat je de komende tijd niet meer op vakantie of op reis gaat of wilt overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij doe je er verstandig aan om je reisverzekering op te zeggen. Het opzeggen van een reisverzekering is alleen nodig voor de doorlopende reisverzekering, een kortlopende reisverzekering loopt namelijk van zelf af.

Wordt een reisverzekering automatisch verlengt?

Vroeger was het het geval dat reis verzekeringen automatisch verlengt werden. Sinds 1 januari 2010 is hier geen sprake meer van. Er is toen namelijk een afspraak gemaakt dat verzekeraars duidelijk moeten zijn in de communicatie over het opzeggen en verlengen van een verzekering naar de klant toe. Hierdoor is het voor veel mensen een stuk makkelijker en vooral duidelijker om over te stappen of de verzekering op te zeggen.

De reisverzekering is dus verplicht om op tijd aan te geven dat je verzekering verlengt gaat worden. Om de klant te helpen dat deze niet onbewust onverzekerd is wordt de verzekering wel automatisch vervolgd met een periode van een maand. Daarna kun je de verzekering indien gewenst dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van slechts een maand.

De doorlopende reisverzekering opzeggen

Een doorlopende reisverzekering heeft in de meeste gevallen een looptijd van een jaar. Als deze periode voorbij is kun je je contract opzeggen. Let er wel op dat de meeste verzekeringsmaatschappijen met een opzeg termijn werken, dit is vaak 1 tot 2 maanden. Dit betekend voor jou dat als jij je reisverzekering na een jaar wilt stop zeggen dat je dit na tien of elf maanden moet doorgeven aan je reisverzekering.  Als je niet zeker weet wanneer je contract afloopt kun je dit altijd navragen bij de verzekeringsmaatschappij, deze zijn namelijk verplicht om dit aan jou door te geven. Als je dit niet op tijd doet wordt je reisverzekering met een maand verlengd. Is je reisverzekering al een keer verlengd? Dan kun je hem ieder moment opzeggen met een opzegtermijn van een maand.

Hoe zeg ik de reisverzekering op?

Het opzeggen van je reisverzekering is maar een kleine moeite. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kan dit schriftelijk, per e-mail of telefonisch. De meeste mensen vinden het het makkelijkst om even een e-mail te sturen. In deze e-mail moet je duidelijk aangeven dat je de reisverzekering wilt opzeggen en vanaf wanneer. Ook is het handig om je polisnummer direct in deze e-mail te vermelden dit voorkomt onduidelijkheden.