Reisverzekering voor stage in het buitenland

Jaarlijks gaan er duizenden studenten naar het buitenland om hier een stage te lopen of af te studeren. Toch is het vaak duidelijk voor de studenten welke reisverzekering ze precies nodig hebben als ze verzekerd willen zijn voor een langere tijd in het buitenland.

De juiste reisverzekering voor stage in het buitenland

Voor studenten die  gaan stage lopen in het buitenland zijn er speciale reisverzekeringen ontwikkeld. Een kortlopende of een doorlopende reisverzekering kun je niet gebruiken als je stage loopt in het buitenland. Dit komt doordat je voor een langere periode dan 90 dagen in het buitenland verblijft en hier ook nog eens betaald of onbetaald werk verricht.  Bij sommige reisverzekeraars is het echter wel mogelijk om een aanvullende dekking speciaal voor stage in het buitenland bij je doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hou er ook rekening mee dat je Nederlandse zorgverzekering kan vervallen als je in het buitenland werkt, controleer dit altijd van te voren goed of dit voor jou het geval is.

Reisverzekering voor stage in het buitenland tips

Voor het afsluiten van een reisverzekering speciaal voor een buitenlandse stage hebben wij een aantal tips die je kunnen helpen. Onze eerste tip is om het simpel te houden, daarom raden wij aan om de Globetrotter verzekering van Allianz Globe Assistance te bekijken. Deze verzekeringsmaatschappij is gespecialiseerd in reisverzekeringen in het buitenland. Ook kun je hier duidelijk en overzichtelijk je premie berekenen voor een geschikte reisverzekering voor een buitenlandse stage. Hierdoor weet je meteen waar je aan toe bent.


Als je toch liever bij een andere reisverzekering je laat verzekeren raden wij aan om altijd goed te informeren of je wel de juiste verzekering afsluit. Helemaal voor een verzekering voor een buitenlandse stage is het nog wel eens onduidelijk. Mocht je vragen hebben dan kun je ook altijd hier een reactie achter laten en wij zullen je ze goed mogelijk begeleiden.

Over stage in het buitenland

stage in het buitenlandVoor veel jongeren is het de perfecte oplossing om wat van de wereld te zien. Door een stage in het buitenland kun jij een ander land en cultuur helemaal ontdekken en je bent nog goed bezig voor je studie ook. Het voordeel is dat je veel mensen leert kennen doordat je binnen een bedrijf werkt. Ook zijn er in de meeste landen meetings met andere Nederlandse studenten zodat het echt een onvergetelijke ervaring wordt. Als je in het buitenland gaat studeren is het echter wel belangrijk om je voor de juiste zaken te laten verzekeren. Doe je dit niet, dan kun je nog wel eens voor vervelende verassingen te komen staan als je al in het buitenland bent. Wees daarom verstandig en ga niet onverzekerd stage lopen in het buitenland.