Verzekerd op wereldreis

Het is een opkomende trend, jongeren of ouderen die op reis gaan om de wereld te verkennen. De zogenaamde wereldreizen zijn steeds populairder aan het worden, met een wereldreis wordt niet altijd een reis over de hele wereld bedoelt. Wel wordt er mee bedoelt dat je van land van land reist voor een langere periode. Dit brengt natuurlijk een hoop geregel met zich mee, je zult vliegtickets moeten regelen, moeten nadenken over het verblijf en tot slot nog een zeer belangrijke vraag: ” Welke reisverzekering heb ik nodig voor een wereldreis?“.

Een wereldreis maken

De meeste mensen kunnen er alleen van dromen, een wereldreis maken en vele culturen en landen leren kennen. Maar voor een grote groep mensen blijft het niet alleen bij dromen, deze mensen gaan er echt voor. De mensen die ooit een wereldreis hebben gemaakt hebben in de meeste gevallen er geen spijt van en zouden het graag nog een keer over doen.

Wat voor een reisverzekering heb je nodig?

Doordat je een lange tijd van huis bent en naar vele verschillende landen gaat heb je een speciale reisverzekering nodig. De doorlopende reisverzekering is in de meeste gevallen geldig voor 60 tot 90 dagen, als je dus langer gaat heb je niet genoeg aan de doorlopende reisverzekering. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die een reisverzekering hebben opgesteld speciaal voor wereldreizigers.

De kosten van een wereldreis reisverzekering

De kosten van de reisverzekering voor een wereldreis zijn natuurlijk stukken hoger dan een normale doorlopende of aflopende reisverzekering. Maar het is zeker aan te raden om je goed te laten verzekeren ook al hangt hier een prijskaartje aan. Bovendien kun jij de reisverzekering helemaal op maat laten maken en de eisen laten voldoen die jij graag wilt zien. Hierdoor is het ook lastig te bepalen wat nou de exacte kosten zullen zijn.